Thursday, January 8, 2009

Krõbe müsli


Tegin aasta lõpus perekonnale kingituseks isetehtud müslit. Natuke ka endale.
Aluseks on võetud Ragne müsli

300 g kaerahelbeid
50 g pähklisegu, hakitult (mandel, india pähkel, seedrimännipähklid)
25 g kõrvitsaseemneid
50 g kuivatatud jõhvikaid
50 g kuivatatud mustikaid
25 g kuivatatud banaani

50 g võid
2 tl kakaod
3 spl heledat suhkrusiirupit
2 spl mett

Pane või, mesi, siirup ja näpuotsatäis soola madalasse kastrulisse ja sulata segu pliidil. Sulatamise lõpul lisa kakao ja sega mass ühtlaseks.

Sega omavahel kaerahelbed, hakitud pähklid, mandlilaastud. Lisa eelnevalt sulatatud või-mee-kakao segu ning sega kõik korralikult läbi. Soojenda ahi 175 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning vala müslisegu pannile. Lükka segu lusikaga ühtlaseks. Küpseta seni kuni müsli muutub kenasti kuldpruuniks. Sega segu ahjus olles kindlasti iga paari minuti tagant, et ääred liialt ei tumeneks.
Jahuta ning lisa juurde kuivataud marjad, banaan ning natuke ka küpsetamata pähklisegu.

Mina söön jogurtiga

2 comments:

Ragne said...

nämmm.....isetehtud müsli on tihti minu päeva alustaja hommikuti:)

Uwe Kersna said...

improviseerisin kõvasti (lisasin tatrakliisid, ja jätsin osa asju ära), aga põhilised näpunäiteid sain sellest retseptist, nii et aitähh! ;)