Mõned nädalad tagasi leidsin juulikuu Oma Maitsest mereanni quiche'i retsepti. Kes mind tunnevad, teavad kuidas ma mereande armastan ja nii läkski see pirukas tegemisele. Kordan kindlasti.
Kuna tegin pirukat suurele seltskonnale, siis suurendasin koguseid kõvasti ja küpsetama pidin ka kauem, aga panen siia siiski originaal retsepti
Tainas:
100 g võid
150 g jahu
1 muna
0,25 tl soola
Täidis:
250 g krevette
200 g makrat
100 g külmsuitsulõhet
150 g porrut
6 muna
200 ml 35% koort
veidi kalapuljongit
150 g riivjuustu
Sega võist, jahust, munast ja soolast ühtlane tainas. Vooderda vorm taignaga ja küpseta 180-kraadises ahjus kümmekont minutit.
Tükelda makra, lõhe ja porru. Sega tükeldatud ained krevettidega ning laota eelküpsetatud tainale.
Sega omavahel munad, koor, puljong. Vala segu vormi ning kata riivjuustuga.
Küpseta 180-kraadises ahjus 40 minutit
No comments:
Post a Comment