Sunday, November 8, 2009
Maitsestatud jänesehautis
Läksin ükspäev Kaubamaja toiduosakonda ja nägin, et seal on müügil jäneseliha. Ma ei mõelnud ka, ostsin kohe ära ja pärast hakkasin mõtlema, et otse müüjalt oleks vähemalt 2x odavam ikka osta olnud, aga mis tehtud, see tehtud. Õnneks tuli isadepäeva ja nii ma otsustasingi uhkema prae talle teha. Alus on võetud nami-namist koos minu poolse õunamahla ja kohvikoore lisandiga.
8 - le
1 jäneseliha
2 kuni 3 sl õli
3 kuni 4 sibulat
2 kuni 4 küünt küüslauku
3 dl punast veini
3 dl õunamahla (soovitavalt koduaia)
400 ml kohvikoort
4 kuni 5 värsket tomatit
70 g kontsentreeritud tomatipastat
2 kaneelikoort
2 loorberilehte
soola
musta pipart
1 pakk punaseid läätsesid
Pruunista tükeldatud jänes potis õlis. Puista lihatükkidele veidi soola, lisa tükeldatud sibul ja küüslauguküüned. Lisa vein ja õunamahl, kata pott kaanega ja hauta umbes pool tundi.
Lisa 3-4 tükiks lõigatud tomatid ja tomatipüree (loputa konserv veega, lisa ka see potti). Lisa kaneelikoor, loorberilehed, kohvikoor ja läätsed. Keeda tasasel tulel umbes tund aega, kuni liha on pehme ja läätsed vedeliku endasse imanud.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
kuidas sinuga kontakti saab?
egle@liivati.ee
Post a Comment