Saturday, March 12, 2011

Potis küpsetatud kana magushapu kastmega


Leidsin oma vanu kokaraamatuid lapates ühe kana retsepti, mis tundus kohe, et peab järgi tegema. Idee on siis "Õnnelikud päevad superkokk Jamie Oliveriga" raamatust. Retseptis on ettenähtud terve kana, aga kuna mul olid kodus just kanatiivad, otsustasin nendega teha. Kõrvale pakkusin riisi koriandri- ja laimiga, aga võib ka niisama aurutatud riisi või nuudleid pakkuda.

kana (terve, tiivad, koivad - kuidas meeldib)
peotäis peterselli
pöidlasuurune jupp riivitud peterselli
2 tükeldatud punast paprikat
2 tükeldatud kollast paprikat
4 kooritud, tükeldatud punast sibulat
1-2 värsket tšillipipart
1 kooritud tükeldatud ananass (mul oli konserv)
oliiviõli
sool-pipar
2sl suhkrut
6 sl palsamiäädikat

Kuumuta ahi 190 kraadini. Pane tükeldatud juurikad ja ananass ahjupotti, maitsesta soolaga ja vala peale õli, sega kõik ära. Nende peale laota maitsestatud kana. Ja pott ahju. Küpseta 1-1,5 tundi, vastavalt nii kaua kuni kana valmis. Siis tõsta kana kõrvale, nirista potist küpsemise ajal tekkinud vedelik ära. Pool köögiviljade ja ananassi segust pane köögikombaini, lisa palsamiäädikas ja suhkur, püreesta ühtlaseks massiks, vajadusel lisa soola. Ja ongi valmis :)

No comments: