Saturday, December 8, 2012

Kartulikrõpsu küpsised

 Ma loen ühe rootsi tüdruku blogi, kes elab New Yorgis ja ta tegi ükskord kartulikrõpsu küpsiseid, mis pidid olema soolakas-magusad. Retsept tundus huvitav ja jäi pähe kummitama, nii saigi täna hommikul ärgates need küpsised järgi tehtud. Tulid mõnusad suussulavad ja ma usun, et küpsise maitse varieerub vägagi palju sellest, milliseid kartulikrõpse kasutada (mul olid Marc and Spenceri juustu-sibula krõpsud)



 Küpsised 20-25 tk :

125 g võid
50 g suhkrut
0,5 tl vaniljeekstrakti
natuke soola
peotäis purustatud pekaanipähkleid (mul olid maapähklid)
väike kott kartulikrõpsu
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Küpsiste peale :

natuke purustatud kartulikrõpsu
natuke soolahelbeid


Lõplik küpsise kaunistamine :

pool tahvlit tumedat sokolaadi
võid

Soojenda ahi 200 kraadi juures. Purusta köögikombainis kartulikrõpsud ja tõsta kõrvale, siis purusta pähklid ja tõsta need ka kõrvale. Vahusta köögikombainis suhkur, või, sool ja vaniljeekstrakt, lisa jahu, pähklid ja kartulikrõpsud. Jäta veidike kartulkrõpsusid alles kaunistamiseks. Maitse natuke tainast, kui on liiga vähe magus, võib suhrkut juurde lisada, või kui tainas on liiga sõmer, siis võid.
Tee tainast väiksed pallid, veereta suhkrus ja pane ahjupannile. Vajuta klaasiga pallid lamedaks ja küpseta kuskil 15-20 minutit kuni küpsised on ilusad kuldsed.
Sulata veevannil sokolaad ja või, kasta pool küpsist sokolaadisegusse ja puista peale kartulikrõpsu ja soolahelbe puru, lase jahtuda.



No comments: