Friday, August 14, 2015

Peedi-maapähklivõi


Sain selle ülilihtsa ja super hea retsepti Jaana käest.
Mina, kes ma ei armasta soolatud maapähkleid ja maapähklivõist rääkimata, kuid jumaldan peeti, armusin sellesse määrdesse kohe, kui esimest korda sain. Saab teda süüa niisama aga samas on ka ülihea kui on tehtud väikesteks bruschetta ampsudeks.

Need siin piltidel on koos röstitud ciabatta, peedi-maapähklivõi, rukola, praetud kitsejuustu/fetaga ja peale on niristatud mett.



Niisis, aga retseptiks on vaja ja see on täitsa kogused tunde ja maitse järgi :


keedetud peeti
soolatud maapähkleid
palsamiäädikat


Pane blenderisse peedid, pähklid ja törts palsamiäädikat. Mikserda kõik ühtlaseks massiks.
Maapähklid peaksid peedist rohkem tunda olema ja mass peaks olema paksemat sorti. Aga ülejäänu on küll maitsmise järgi, kuidas endale meelib.


No comments: