Ma pole eriline moos sõber, aga sellest moosist olen küll vaimustuses. Alõtša on ploomipuu küljest eraldi kasvav oksake (nii ütles turul müüja mulle, pead ma selle jutu õiguses ei anna :P) ja maitselt on ta läila, kui aga moosiks keeta ja suhkur lisada, siis muutub mõnusalt hapuks nagu sidrun. Hea talvel sidruni asemel tee sisse panna või koogi
Alõtšaši (mul oli 3 kg)
suhkurt (panin maitse järgi)
Alõtšad puhastada, potti panna koos suhkurga ja keeta kuni tuleb vaht, vaht ära võtta ja purkidesse
2 comments:
Alõtšamoos on üks mu lemmikuid! Korjasime vanaema aiast suure korvitäie, siis keetsin pehmeks, hõõrusin läbi sõela ja siis kuumutasin suhkruga läbi. Väga mõnus sai!
Ja mina sain alles kuu aega tagasi teada sellise vilja olemas olust:)
Post a Comment