Saturday, November 22, 2008
Pikkpoiss kapsaga, peedisalati ja köögivilja pudruga
Mulle vahest meeldib süüa nö vanakooli sööke. Selline lihtne ja hea vana eesti söök, mis teeb kõhu hästi hästi täis, sest kipun selle söömisega liialdama:)
Pikkpoiss:
0,5 kg segahakkliha
väike kapsas
2 muna
piima natuke
saiaviil
juustu kangid
kuivatatud tüümiani
vegetat
pipart
mee- ja küüslaugu maitseaine
natuke tsillit
Köögiviljapuder:
kartulit
porgandit
vegetat
sooja piima
Peedisalat:
keedetud peet
hapukoor
majonees
1 spl äädikat
suhkrut natuke
vegetat
Pikapoisi jaoks lõika kapsas ribadeks. Kausis leota sai muna sees ja lisa natuke piima, lisa juurde hakkliha ja kapsas ja maitseained. Sega ära. Pane pool hakkliha vormi, sinna peale juustukangid ja uuesti hakkliha. Küpseta umbes tund aega või kuni pikkpoiss pealt pruunikas
Pudru jaoks keeda kartulid ja porgand pehmeks, tambi nuiaga pudruks ja lisa keedetud piima, ning mikserda kõik kohevaks. Serveeri koos tilliga
Peedisalati jaoks tükelda keedetud peet kuubikuteks. Lisa hapukoor ja majonees, maitsesta.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment