Tuesday, February 17, 2009

"Grillitud" kanafilee palsamiäädikakastmes, türgi ubade, woki ja tomatitega


Mul veel korteris köök sisustamata ja mõtlesin ideid leida raamatust "Omanäolised Eesti köögid" riiulite osas, aga leidsin hoopis õhtusöögi idee. Köögis pole veel ka laelampi, sellepärast on pilt kollakate toonidega

2 kanafileed
pipar, sool, oliiviõli

Kaste:
6 spl palsamiäädikat
6 spl vett
3 tl pruuni suhkrut

150 g türgi ube
150 g külmutatud wok segu
200g kirsstomateid
2 tl pestot
2 küüslauguküünt
2 spl riivsaia (unustasin panna)

Palsamiäädikas keeta vee ja suhkruga kastmeks. Kanafilee maitsestada soola ja pipraga, pintseldada oliiviõliga ja grillida (mina praadisin, grilli mul pole).
Ube ja woki keeta mõni minut soolaga maitsestatud vees. Pesto segada hakitud küüslauguga. Nüüd kuumutada pann tugeval kuumusel oliiviõliga, lisada oad, pestosega ja tomatid. Maitsestada soola ja pipraga. Kui kõik on kergelt pruunistunud, serveerida koos grillitud kanafileega, millele on eelnevalt valatud palsamiäädikakaste.

No comments: