Tuesday, February 10, 2009
Juurikad seesamiseemnete ja küüslauguga
Nami-namis Nipitiri kirjutas Jamie Oliveri brokolist seesamiseemnete ja küüslauguga. Tekkis ka isu, minu kandi poes ainult brokolit ei müüdud ja sellep ma ostsin külmutatud juurikate paki ja tegin sellega. Väga hea tuli, arvan et teen edaspidi ka nii
Juurikate pakk
2 kuhjaga spl seesamiseemneid
3 spl oliiviõli
5 küüslauguküünt, kooritult ja õhukeste viiludena
1/2 spl seesamiõli
1-2 laimi mahl
3 spl tumedat sojakastet
pöidlasuurune jupp ingverijuurt
Brokoli jagada õisikuteks, vars koorida ja lõigata juppideks, keeta või aurutada. Jamie soovitab kastet teha brokoli keemise ajal, aga kuna brokoli keeb väga ruttu ja kastmega on mässamist, siis mina soovitaks enne valmis teha. Selleks röstida seesamiseemneid kuumal pannil sageli segades, tõsta pannilt kõrvale. Kuumutada pannil oliiviõli ning (nõrgemapoolsel keskmisel kuumusel) praadida küüslaugulõigud kuldseks, hoidudes neid kõrvetamast, mis muudab maitse ebameeldivalt kibedaks. Tõsta küüslaugulõigud kõrvale. Küüslaugusel oliiviõlil lasta natuke jahtuda (Jamie soovitab alles jätta ca 2 spl õli) ja segada nt sealsamas pannil seesamiõli, sojakastme ja laimimahlaga. Ingver koorida, riivida peenikese riiviga ja suruda sõela ja lusikaga kogu mahl samuti kastmesse. Kui brokoli on valmis, kurnata, raputada peale seesamiseemned ja küüslauk ning kallata üle kastmega.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment