Thursday, March 12, 2009

Heeringa-peedipirukas















"Meie Annides" tegi Anni heeringa-peedipirukat, ma teadsin kohe, et seda ma proovida tahan.
Tundsin kohe, et need maitsed sobivad omavahel kokku, arusaamata, et lõpptulemus meenutab rosolje salatit :). Natukene vähendasin koguseid, sest minu vormi poleks need ära mahtunud

Muretainas:

200 g jahu
80 g või
3 spl külma vett

Täidis:

3 heeringafileed
3 sibulat
300 g peet
2 küünt küüslauku
palsamiäädikas
pune
oliiviõli

Kate:

150 g hapukoor
1 muna
0,5 dl piim
50 g riivjuust

Muretainas: Sega jahu, toasoe või ning vesi. Maitsesta vajadusel soolaga. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi.
Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Äärista servad hõbepaberiga, et need küpsemise ajal alla ei langeks. Küpseta põhja 200 kraadi juures ca 10 min

Täidis: Haki sibulad ja prae õlis kuldkollaseks. Lõika peedid viiludeks, lisa punet, palsamiäädikat, oliiviõli ja hakitud küüslauk ning jäta mõneks ajaks marinaadi. Eelküpsetatud pirukapõhjale tõsta praetud sibulad, heeringatükid ja marinaadis olnud peediviilud.

Kate: Sega katte komponendid ja vala pirukale peale. Küpseta pirukat 180 kraadi juures 30-45 min. Serveeri koos rohelise salatiga

No comments: