Saturday, January 2, 2010

Miniteokarbid kreemja suitsupeekoni- ja hernekastmega

Seekord tõi jõuluvana mulle Jamie Oliveri "Jamie kokakool". Väga mõnus lugemine, mõtted keerlevad, mida kõike kohe järgi ei tahaks teha.
Siit siis esimene katsetus, mõned asjad asendasin kodusolevatele (nt miniteokarpide asemel on gnocchid ja peekoni asemel sealiha viilud), aga panen siia originaali

4-6 sööjale

10 viilu peekonit
väike kimp värsket piparmünti
150 g parmesani
meresoola ja pipart
400 g minimakarone
oliiviõli, tükike võid
300 g külmutatud herneid
2 kuhjaga dessertlusikatäit creme fraiche
1 sidrun

Keeda makaronid. Prae peekon oliivõlis kuldpruuniks, siis lisa herned, paari minuti pärast lisa creme fraiche ja hakitud piparmünt. Kalla makaronid pannile ja lisa sidrunimahla, maitsesta. Kui toit on kenasti mullitama hakanud, võta pann pliidilt. Kaste peab olema kreemjas ja siidine, kui kaste on liiga paks, vedelda sortsu makaroni keeduveega. Lisa riivitud parmesan ja sega kõik läbi.

No comments: