Sunday, September 5, 2010

Porgandikook


Sügisel on väga mõnus köögivilju ka magustoitudes ära kasutada. Minu üheks lemmikuks on porgandikook ja muffinid koos glasuuriga :P
Sobib ka kaalujälgivatele inimestele, sest võid pole koogis kasutatud, glasuuri võib ka ära jätta.
Järgmiseks proovin ära peedi-shokolaadi koogi

300 g porgandeid
100 g suhkrut
2 muna
300 ml jahu (200 g)
1 apelsin või nõrutatud ananass
1 sl küpsetuspulbrit
kaneeli
riivitud ingver
riivitud muskaatpähkel

Glasuur:

toorjuustu
sidrunimahl
tuhksuhkrut (nii palju, kui magusat sooviks)

Vahusta muna suhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Riivi porgandid, tükelda apelsin või nõruta ananass ja

lisa taigna hulka. Maitsesta kaneeli, ingveri ja muskaatpähkliga. Küpseta 175 kraadises ahjus 35-40 minutit. Mina küpsetasin ahjuplaadil, lõikasin koogi pärast pooleks, samas võib teha ka ümmarguses vormis. Sega glasuuri ained, pane koogile keskele ja peale, kaunista pähklite ja mandlitega



No comments: