Thursday, January 20, 2011
Kanamaksasalat magusa sibulaga
Süüa olen siin vahepeal teinud, aga mitte midagi uut ja põnevat ja mida võiks pildistada ja tutvustada. Uueks inspiratsiooni allikaks osutus jällegist Anni Arro uuest raamatust "Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal..." kanamaksa salat.
Natuke on salat mugandatud, kuna praegu talv ja kõiki salateid pole saada
500 g kanamaksa
võid/õli
soola pipart
1 sibul
2 spl pruuni suhkrut
palsamiäädikas
rohelist salatit
keedetud kartulit
tomatit
kurki
valget redist
kaste:
palsamiäädikas
oliiviõli
ploomi kaste / mesi
Koori sibul ja haki sektoriteks, sulata pannil või ja selles pruun suhkur. Lisa sibul ja prae kuldseks, vala juurde palsamiäädikat ja maitsesta pipraga. Pane kõrvale.
Puhasta maks valgetest kelmetest, prae pannil õlis/võis paar-kolm minutit mõlemalt poolt, maitsesta soola-pipraga
Aseta taldrikule salati lehed, tomat/redis/paprika/keedetud kartuli viilud. Vala üle kastmega. Nende peale aseta sibul ja praetud maks, riivi peale natuke parmesani ja võib sööma asuda :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment