Wednesday, August 24, 2011
Valmistudes talveks
Siit tuleb minu selle talvine hoidiste popurii ;)
Ma leiutasin enda jaoks väga mugava ja kerge viisi, kuidas ma saan omale ilma aurutajata teha mahla. Nimelt panen ma suure poti marju (nt mustad- või punased sõstrad) veega keema, siis tambin natuke marjad pehmemaks, kurnan läbi tiheda sõelda ja panen vedeliku uuesti koos suhkurga (olenevalt kui magusat mahla soovitakse) uuesti keema. Kui keema läinud, koorin vahu ja panen mahlad purkidesse.
Siis valmis mul veel valgeklaari õunamoos.
Suvikõrvitsa hoidis (Oma maitse, juuli 2009):
3 kg suvikõrvitsat
0,5 kg ourustatud või värskeid tomateid
1 klaas suhkrut
2 sl soola
1 klaas õli
2 sl äädikat
paprikapulbrit
valget pipart
jupp tšillit
1 klaas puhastutd küülauku
Riivi suvikõrvits ja pane koos tomatitega potti. Lisa suhkur, sool, õli ja äädikas ning lase segul pool tundi parajal tulel podiseda. Vahepeal sega. Puista potti maitse järgi paprikapulbrit, pipart ja peeneks hakitud tšillit.
Kui tuline potitäis on valmis, vala see steriliseeritud purkidesse ning jaga purkide vahel ära küüslaugukogus. Keera kaaned korralikult kinni
Järgmised retseptid pärinevad raamatust "Sahver"
Suvikõrvitsasalat tomatikastmes
2,5 kg suvikõrvitsaid
tšillipipart
7 dl vett
5 dl tomatipastat
100 g purustatud küüslauku
2,5 dl toiduõli
2,5 dl suhkrut
3 kuhjaga sl jämedat soola
2 sl 30% äädikat
värskeid tüümiani oksi
Pese suvikõrvitsad ja lõika 1,2 cm suurusteks kuubikuteks. Puhasta mõrupaprikad või tšillikaunad seemnetest ja ribasta. Aja potis vesi keema, lisa tomatipasta, purustatud küüslauk ja paprika või tšilli ning sega läbi. Lisa toiduõli, sool ja suhkur, keeda 1-2 minutit. Pane potti suvikõrvitsatükid ning keeda tasasel tulel aeg-ajalt segades veel 20 minutit. Viimaks lisa äädikas ja sega läbi. Pane sugu purkidesse
Vürtsikas kurgisalat
2 kg kurke
2-3 sibulat
1 küüslauk
3 tilliõisikut
3 sl 30% äädikat
1 tl kanget sinepit
2 sl suhkrut
2 sl soola
0,5 tl jahvatatud pipart
Koori ja viiluta kurgid. Puhasta sibulad ja küüslauk ning lõika peenteks ribadeks. Tõsta köögiviljad emailpotti, lisa maitseandjad ja sega läbi. Lase jahedas 24 tundi seista, aeg-ajalt segades. Tõsta salat purkidesse ning sulge need kaanega. Säilita külmas
Magusad paprikarõngad
1 l vett
1,5 dl suhkrut
2 sl õli
1 tl soola
1 dl õunaäädikat
Lõika paprikad rõngasteks. Sega potis kõik marinaadiained, välja arvatud äädikas. Lisa paprikarõngad, kuumuta keemiseni ja keeda 7 minutit. Kalla juurde õunaäädikas. Tõsta paprikarõngad kuumadesse purkidesse ja lase marinaad uuesti keema. Vala marinaad paprikatele ning sulge purgid õhukindlalt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Leelo, ma kiidan Su purgisilte, väga vahvad!!
Aitäh-aitähh, annan kiidusõnad edasi oma kasuisale, kes need mulle valmistas :)
Post a Comment