Sunday, November 13, 2011

Soola siig


Mul on täielik söögitegemise mõõn. Ja kui võtan ennast kokku, et midagi uut teha, siis need toidud lihtsalt ebaõnnestuvad :(
Et blogis vahe siiski liiga pikaks ei veniks, vaatasin oma pildid kõik üle ja leidsin ühe retsepti, mida ma siia pole üles riputanudki.

Mind juba pikemat aega on huvitanud, kuidas maitseb soola siig. Kala pole jälle leidnud. Siis ühel kenal suvisel laupäeval käisin Kalaturul ja seal see ilus kala mind ootas ja koju rändas.


750 - 1000 g siig
2 spl meresoola
1 spl suhkrut

sidrunimahla

Fileeri kala, määri kala fileedele soola-suhkru segu. Tõsta fileed õhku ja lase lahtine sool maha pudeneda, nimelt kala soolamiseks läheb vaja nii palju soola, kui kala külge kinni jääb. Pane fileed vastastiku, keera toidukilesse ja pane 24 tunniks külmkappi. Lõika filee viiludeks ja vala peale värskelt pressitud sidrunimahla

750-

No comments: