Sunday, January 8, 2012

Krõbe seesami-meekana


LinkMa olen päris suur hiina-söökide fänn, kuid hiinakates käin ma suhteliselt harva, sest kõik toidud on seal nii rasvased ja tunduvad just mitte kõige tervislikumad. Aga õnneks saab kodus ka hiinakaid teha, on paremad ja tervislikumad. Mulle endale maitses see kana järgmine päev rohkem, sest siis ta oli vähe magusam.
Retsept nami-namist.


500 g kanafileed (mul oli kintsuliha)
Marinaad
1 sl sojakastet
1 sl riisiveini või kuiva šerrit
1,5 sl seesamiõli
1 tl suhkrut
veidi soola-pipart

Paneerimiseks
2 sl nisujahu
4 sl maisitärklist
maapähkliõli või muud mahedamaitselist toiduõli

Meekaste

3 sl magusat tšillikastet
2 sl ketšupit
2 sl mett
1 sl austrikastet
2 sl sojakastet
0,5 dl vett

Peale :
seesamiseemneid


Valmistamine:
Lõika kanafileed umbes 2 cm tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein/šerri, suhkur, seesamiõli, sool ja pipar. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

Sega jahu ja tärklis, puista kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid igast küljest kaetud jahuseguga.
Kuumuta väiksemas potis paar cm õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. (Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri).

Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid.
Serveeri riisi, nuudlite või hiinapärase salatiga.


2 comments:

Pille said...

Mul meeldib seda ka kintsufileedest teha, jääb mahlasem.

Kaie said...

Aitäh retsepti eest. See on meie pere lemmik juba pikemat aega!