Tuesday, May 8, 2012

Pardikoiva confit

Sõltuvuses peediorsotost ja ühest tähtsast tähtpäevast mu elus, otsustasin et teen selleks puhuks väheke pidulikuma õhtusöögi. Mitmetest toitudest valisin välja pardikoiva confit, mis sobis väga hästi orsotoga kokku :) Üldse sõin esimest korda pardikoiba ja olin üllatunud, kui mõnusalt suussulavaks aeglaselt küpsetatult see liha muutub.

Kahele:
2 pardikoiba
1 suurem küüslauguküüs
1 spl soola
värskelt purustatud pipart
loorberileht

Hõõru koivad soola ja pipraga sisse, koibade vahele pane küüslauku ja loorbelehti ning pane nad 24 h tunniks külmkappi seisma.  Järgmisel päeval aseta koivad paksupõhjalisse potti (mul oli mini malmpott) ja küpseta esialgu 220 kraadi juures ahjus 20 minutit ja edasi 150 kraadi juures 3 tundi. Käi aegajalt vahepeal koibi pardirasvaga ülekastmas.
Ära viska pradirasva ära, sellega saab hiljem kartuleid praadida. 

No comments: