Wednesday, December 14, 2011

Heeringamari


Mina olen väiksest saati kalamarja fänn. Kevadeti pidime õega alati kilode viisi räime puhastama (nii meile kui ka kassidele), mis läks praadimisele ja marineerimisele ning räimemari oli omaette lemmik praetult soola ja võiga. Samuti söön igal suvel kuivatatud voblasid ja just marjaga, see on nii hea (samas ei tea ma kedagi, kellele see maitseks). Nii olen ma ostnud ahvenamarja ja seda praadinud, vahest ka marineerinud. Tänu Tuulile sain ka teada, kui kerge on teha heeringamarja.

150 g heeringamarja
pool sibulat
2 tl majoneesi
4 tl hapukoort
soola,pipart
petersell-murulauk

Haki sibul hästi peeneks, sega marjaga, lisa juurde majonees-hapukoor, kui jääb liiga kuiv pane rohkem. Lisa juurde maitseroheline ja maitsesta soola-pipraga.
Võib süüa kohe, siis on äkilisema maitsega, üleöö seisnud on kõik maitsed õigeks tõmmanud. Minule meeldib panna leivale sulajuustu ja sinna peale mari

3 comments:

Mari-Liis said...

hihii, sedasama heeringamarja promome Tuuliga jaanuaris Lusika saates:) Tõeliselt väärt kraam!

Tuuli said...

Ja Tuuli sai sellest delikatessist teadlikuks tänu Mari-Liisile :)

leoola said...

ja kui mõnusalt veel see mari hamba all krõmpsub :)