Friday, July 18, 2008
Pärlkana granaatõuna ja spinatiga
Õnnelikud päevad superkokk Jamie Oliveriga ehk, kuidas M üle 5a kooselu otsustas (või noh mina käisin peale) ise süüa teha. Ja tegi lausa praadi ja magustoitu, mis tulid välja väga head.
1kg pärlkana (meil pärlkana ei olnud saada, võtsime rinnatüki, kintsu ja koiba)
100 g riccotta-juust
1 väike peotäis värskeid tüümianilehti
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
oliiviõli
tükk võid1 õhukesteks viiludeks lõigatud küüslauguküüs
0,5 veiniklaasitäit valget veini
1 granaatõuna puhastatud seemneid
2 suurt peotäit värsket, pestud spinatit
Sega väikeses kausis kokku ricotta ja hakitud tüümian. Maitsesta kergelt soola ja pipraga. Tõmba kahe sõrme abil ettevaatlikult nahk rinnatükkidelt ja kintsudelt ning koibadelt eemale. Tõsta teelusika abil ricotta-segu naha ja liha vahele ning aseta nahk jälle omale kohale tagasi.
Kuumuta ahi 220 kraadini. Maitseta kana, piserda ahjupannile veidi oliiviõli ning prae kintse ja koibi 5 minutit, kuni need on krõbedad ja kuldsed. Lisa rinnatükid, nahapool ülespidi, koos suure tüki võiga, samuti küüslauk ja vein. Tõsta pann eelkuumutatud ahju ülaossa ja küpseta 25 minutit, siis lisa granaatõunaseemned ning küpseta veel 5 minutit. Niisuta küpsemise ajal ka koibi kastmega. Tõsta pann ahjust välja ning lisa spinat ja lase sel närtsida.
Jamie soovitab süüa seda kartuliga, meie tegime juurde värsket salatit.
Salat
jääsalat
hernevõrsed
tomat
kurk
granaatõunakaste
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment