Tuesday, August 26, 2008
Lihtne napoleoni kook
Käisime Tartus mu vanaema 85 juubelil. Otsustasin ise koogid kaasa teha.
Minu õnneks või õnnetuseks ei ole ma saanud päris õiget napoleoni kooki, kus oleks kreem ja tainas algusest peale isetehtud. Mul on selline kiire ja lihtne variant aga kindlasti parem kui poodide oma.
2 x 700g lehttainast
2 karpi e 4 pakki vaniljekreemi pulbrit
12 dl piima ehk 1 liiter ja 1 klaas
mingit hapukat moosi
Küpsetan ahjus lehttainad valmis ja siis tirin pooleks, kõik puru korjan kokku. valmistan kreemi ja siis panen esimesele küpsenud taina kihile õhukese kihi moosi, siis kreemi ja siis jälle taigen, kreem, taigen, kreem ja kõige pealmise kihi kreemi pudistan üle puruga. Kõige parem on siis, kui on ühe öö seisnud.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment