Thursday, November 6, 2008

Suus sulavad pirukad

Tegin Oma Maitse (september 2008) järgi suupiste pirukaid, kitsejuustu asendasin sinihallitusjuustuga

Chutney:

1 sl oliiviõli
1 suur punane sibul
5 pirni
4 sl šerriäädikat
4 sl heledat või tumedat muscovado suhkrut
2 tüümianioksa
soola-pipart

Pirukad:

400 g lehttainast
200 g sinihallitusjuustu
tüümianilehti
1 muna

1. Chutney tegemiseks kuumuta õli suurel pannil ja hauta poolviiludeks lõigatud sibulaid mõõdukas kuumuses. Tõsta kuumust ja lisa kõik ülejäänud ained: kooritud hakitud pirnid, äädikas suhkur, tüümian ja sool-pipar. Lase keema ja hauta 10 minutit, et mass muutuks kleepuvaks ja puuviljad pehmeks. Jahuta. Maitsesta. Chutney võid varem valmis teha, sest see säilib külmikus nädal aega.

2. Lõika tainas nelinurkseks, ja tüsta paberiga kaetud plaadile. Pane iga piruka keskele chutney ning kata sinihallitusjuustuga. määri tainaääred munaga.

3. Kuumuta ahi 200 kraadini, küpseta 20 minutit.

No comments: