See on järjekordselt mu ema leiutatud superkala.
Lõhe või forelli filee tükk
Marinaad:
0,7 l vett
1,5 supilusikatäit soola
4 supilusikatäit suhkrut
0,5 dl äädikat
0,5 dl õli
loorberilehte
mõned terapiprad (roosat, musta, valget, rohelist)
Soojenda marinaad, vajadusel maitsesta, kas magusamaks või soolasemaks. Lase keema ja korja vaht. Lisa lõigutud kalatükid ja soojenda uuesti kuni keemiseni (ära keeda), korja vaht ja pane purki
3 comments:
Tere. :)
Mul ei tekkinud vahtu ei marinaadi keetmise ajal ega ka kala lisamisel - kas vahu teke on oluline selle retsepti õnnestumisel?
Vahu teke ei ole oluline, kuigi tavaliselt keematõustes mingil määral seda vahtu tekib, aga kui ei tulnud, pole hullu :)
Kaua selliselt tehtud kala säilib?
Post a Comment