Thursday, April 16, 2009

Marineeritud lõhe

See on järjekordselt mu ema leiutatud superkala.

Lõhe või forelli filee tükk

Marinaad:

0,7 l vett
1,5 supilusikatäit soola
4 supilusikatäit suhkrut
0,5 dl äädikat
0,5 dl õli
loorberilehte
mõned terapiprad (roosat, musta, valget, rohelist)

Soojenda marinaad, vajadusel maitsesta, kas magusamaks või soolasemaks. Lase keema ja korja vaht. Lisa lõigutud kalatükid ja soojenda uuesti kuni keemiseni (ära keeda), korja vaht ja pane purki

3 comments:

Dee said...

Tere. :)
Mul ei tekkinud vahtu ei marinaadi keetmise ajal ega ka kala lisamisel - kas vahu teke on oluline selle retsepti õnnestumisel?

leoola said...

Vahu teke ei ole oluline, kuigi tavaliselt keematõustes mingil määral seda vahtu tekib, aga kui ei tulnud, pole hullu :)

Unknown said...

Kaua selliselt tehtud kala säilib?