Nädalavahetuse Rimi kalapäevadelt ostsime ühe väikse forelli. Algul mõtlesin, et teen seda kala, aga siis forell oli nii mõnusalt väike, et otsustasin ta niisama ahju panna koos pea ja sabaga. Kogu õhtusöök tuli nii hea, et pilti sellest teha ei jõudnud
Kala:
1 terve forell või lõhe (väike)
meresoola
laimipipar
wasabi-seesami maitseaine
sidrun
tilli
Kala hõõruda maitseainetega sisse, selja sisse tegin väiksed augud ja panin sinna ka, et maitset oleks rohkem. Kõhuõõnde panin sidruni kettad ja värsket tilli, keerata kala hõbepaberisse ja küpsetada 30 min. Kala tuli mõnusalt mahlane
Kaste:
1 karp meremarja (rikastele kalamarja)
200 g krevette
hapukurki
küüslauku
tilli
hapukoor
majonees
vegeta-suhkur
Küüslauk, till, hapukurk hakkida, lisada meremari ja krevetid. Kõik segada hapukoore ja majoneesiga. Maitsestada soola-suhkurga.
Kõrvale pakkuda keedetud kartulit
No comments:
Post a Comment