Wednesday, April 8, 2009

Vene wrap



Mõned aastad tagasi käisime Venemaal Sotsi lähistel Loo külas, elasime Tallina tänaval ja kohe seal lähedal oli rand musta merega ja igast putkasid vidinate ja asjadega. Ja üks putka, kes pakkus kebabilihaga wrapi. See oli nii hea, odav ja tervislik söök, et muutus kohe lemmikuks ja kindlasti oli vaja seda ka kodus järgi teha.
Selle wrapi teeb eriliseks just korea salat, mida mingid aastad tagasi oli kõikides poodides saada. Selline koreasalati assortiikarp: porgandi, peedi ja kapsaga aga kadus müügilt nagu mu paljude lemmik asjadega on kombeks juhtuda. Nüüd leidsin Koplist ühe pagariäri, kus müüakse koreasalatit (ja igasugu muid Venemaa rahvuspirukaid, mis valmistatakse seal samas koha peal), siis kohe meenus mulle see wrap. Kebabi liha asendus kanafileega.

4 rulli jaoks läheb vaja

1 lavash
1 väike purk maisi
1 väike purk herneid
1 sibul
250 g koreasalatit
3 suuremat kanafileed
ingverivõiet või sulatatud juustu või majoneesi või hapukoort
ketšupit

Lõika lavash neljaks ja määri määrdeainega. Kanafilee lõika tükkideks ja prae läbi soola-pipraga. Sibulast hakkida õhukesed viilud. Aseta kõik asjad pikiribina lavashile (vaata esimest pilti) ja kõige peale ketšupi riba ning keera kogu kupatus rulli.

No comments: