Thursday, June 18, 2009

Küüslaugu sai porgandivõiga

Üks pühapäev tuli enda tehtud saia isu ja nii ma otsisingi välja Anni Arro "Sepamaa taluköök" 1 ja 2 osa.
Esimesest osast tegin küüslaugu saia ja teisest kõrvale porgandivõiet.
Väga head tulid

Küüslaugusai:

1 sl kuivpärmi
100 ml vett
1 sl fariinisuhkrut
125 ml piima
150 g täistera nisujahu
350 g nisujahu
1,5 tl soola
1 küüslaugupea
50 g võid
10 värsket salveilehte
oliiviõli
meresoola
rosmariini

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Eemalda küüslaugult lahtise paberi moodi kest ja pista küüslauk ahju. Küpseta 15 min. Võta välja ja lase jahtuda. Eemalda kestad ja pigista sisu välja.
Sega kokku leige vesi, pärm ja suhkur ning lase 5 min seista. Lisa jaokapua soojendatud piim, jahu, sool, röstitud küüslauk. Sulata potis või ja prae selles salveilehti, nii tuleb salvei maitse mõnusalt esile. Lisa taina hulka ja sõtku jõuliselt, kuni moodustub elastne ja sile tainas. Jäta sooja kohta rätikuga kaetult tainas tunniks ajaks kerkima. Pärast sõtku tainast paar minutit ja jäta uuesti 30 min kerkima. Vormi mõnus pätsike, pintselda üle oliiviõliga, peale natuke meresoola ja ahju 200 kraadi juurde 35-40 minutiks.

Porgandivõi

150 g toasooja võid
2 suuremat keedetud ja jahutatud porgandit
näpuotsatäis kaneeli

Purusta kahvliga porgand ja sega toasooja pehme võiga. Väikese nüansi annab näpuotsa täis kaneeli




1 comment:

Pille said...

See porgandivõi tundub hästi mõnus!