Wednesday, July 15, 2009

Lahtine lõhepirukas


Mulle nii meeldivad need lehttaina peal tehtud pirukad. Eriti heaks teeb asja see, et kui ükspäev ahjus küpsetada kana või kala, siis väikse jäägiga saab juba järgmiseks päevaks teha uue söögi. Ja alati võib täidiseks panna seda, mida kapis leidub.
Kana piruka peale panen tavaliselt natuke teisi asju, aga sellest siis kui on kana küpsetuspäev.

Minul seekord oli:

500 g lehttainast
tomatipasta
ahjus küpsetatud lõhe
küüslaugu viilud
päikesekuivatud tomati viilud
mustad oliivid
riivitud juust

Pane ahjupannile küpsetuspaber, siis lahtirullitud lehttainas, torgi kahvliga augud sisse ja pane soojendatud ahju küpsema kuni on kuldpruun (kahvliga torkimine takistab tainal kõrgustesse küpseda ja eelnev küpsetamine tagab selle, et tainas küpseb ilusti läbi). Siis määrida tainas tomatipastaga ja peale panna kõik koostis osad, kõige peale riivitud juust. Küpsetada veel 15-20 minutit, kuni juust sulanud. Serveerida värske salatiga