Wednesday, October 21, 2009
Kõrvitsakook
Peale seda, kui mu vanemad tõid maalt terve talve varu juurikaid, tekkis mul vastupandamatu isu proovida ära kõrvitsakook ja peedi-šokolaadikook. Siis tuli üks sünnipäev ja kodus oli poolik kõrvits ja nii ta läks. Tuli väga ilus kollane ja mahlane kook. Retsept Anni Arro "Sepamaatalu köök 1"
250 g muretainast
500 g seemnetest puhastatud kõrvitsat
5 muna
4 sl suhkrut
250 g kohupiima
250 g toorjuustu
1 sl tärklist
1 sl vanillsuhkrut
Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta kõrvits ahjus pehmeks. Eemalda koos ja lase viljalihal jahtuda. Vispelda kausis kokku munad ja suhkur. Lisa vanillsuhkur, tärklis, toorjuust, kohupiim ja kõrvitsa viljaliha. Püreeri kõik saumikseriga ühtlaseks massiks. Suru tainas võiga määritud küpsetusvormi ja äärista servad hõbepaberiga. Küpseta 200- kraadises ahjus kuldseks. Eemalda hõbepaber ja kalla segu vormi. Alanda ahju kuumust 190 kraadini ja küpseta kooki 40 minutit, kuni see on pealt kaunilt oranž ja küps
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Lugesin ka eile sellest koogist Arro raamatust... Kas tuli selline kõrvitsamaitseline või pigem kohupiimakoogi-laadne?
Tuli kohupiimasem, kõrvits andis rohkem mahlasust ja värvi. Kuigi natuke oli ikka kõrvitsa maitset ka tunda:)
Post a Comment