Sunday, March 4, 2012

Veisesaba tomatihautis

Lõpuks jõudsin ka mina niikaugele, et valmistada paljude blogijate seas heaks kiidetud veisesaba. Ostsin turult ühe tükeldatud saba, koduteel mõtlesin kas teha õlle, veini või tomatikastmes. Võitjaks jäi tomatikaste, kõrvale serveerisin pastat aga väga hästi sobiks ka kartulipüree. Hoiatuseks pean ütlema, et kui keegi veel enne mind ei teadnud, siis klaaspott ja elektripliit ei käi kokku, nimelt läks mul pott suhteliselt alguses puruks aga hoolimata sellest kurvast seigast õnnestus mul siiski üks ülihea hautis valmistada

1-1,5 kg tükeldatud veisesaba
0,5 l puljongit
pakk tomatipastat
porgand
oliivid
kapparid
õli
paar loorberilehte
soola,pipart, suhkrut

Prae lihatükid pannil kiirelt pruuniks. Pane lihatükid paksupõhjalisse potti, lisa juurde puljong, tomatipasta ja loorberilehed. Kuumuta keemiseni, koori vaht ja alanda kuumust - hauta kuskil 1,5 tundi. Siis lisa tükeldatud porgandid, oliivid, kapparid ja maitsesta soola-pipra-suhkruga ja hauta veel u 1,5 tundi. Liha on valmis siis, kui ta kontide küljest ilusti lahti tuleb, serveeri pastaga.

No comments: