Laupäeva õhtul käis üks perekonna tuttav kalal ja sai 31 haugi. Nii jõudsid ka meie pere lauale paar haugi. Ema praadis kala munas ja jahus, aga mina otsustasin otsida mingi põnevama retsepti.
Retsept siis võetud raamatust "Kalatoidud"
1 haug
u 2 l vett
2 tl soola 1 l vee kohta
1 väike mugulsibul
2 petersellioksa
Mädarõikakaste
2 spl võid
3 spl nisujahu
4 dl kalapuljongit
1 - 1,5 dl koort
2-3 spl mädarõigast
soola pipart
Puhasta ja loputa haug.
Lase vesi ja sool keema, pane vette
sibul ja petersell, lase mõni minut keeda. Pane haug vette ja lase
kuskil 20-30 min vaiksel tulel haududa. Kala on valmis kui liha selgroo
juures olev liha on valge ja läbipaistmatu.
Tõsta haug veest välja ja jäta jahtuma. Eemalda nahk ja puhasta kala ära (haugil on palju väikseid luid)
Kuumuta
või ja jahu kastrulis, pidevalt segades. Tee kaste koorega ja natukese
keeduleemega vedelamaks. Keeda kastet mõni minut, maitsesta mädarõika,
soola ja pipraga. Serveeri keedetud kartuli või aurutatud köögiviljadega
No comments:
Post a Comment