Tuesday, October 23, 2012

Döner Kebab ehk kodus tehtud kebab

Türklaste döner kebab on mu lemmik kiirsööke, kui juhtun kuskil välismaal viibima (nt Saksas). See on liha, mida on küpsetatud vardas ja siis lõigatakse sealt õhukesi viilakaid. Tehakse kõikidest lihadest - kana, lamba jm. Serveeritakse kas friikartulite ja salatiga, pita vahel või lavashi vahel rullikeeratult - just see viimane mu lemmik ongi. Ja siis nägin üks päev enda õnneks, et selline firma nagu Luha toodab väga kvaliteetset kebabiliha. Mõeldud - tehtud peab kodus järgi proovima

Koguseid peab jällegist kombineerima, oleneb sellest, kui suure tortilla osta, kui mitu rulli keerata. Meie saime 6 rulli kokku neid.

1 karp kebabi liha
Tortillat
1 porgand peenikesteks liistakateks lõigatud
väike jupp kurk, liistakateks lõigatud
1 väike sibul
1 tomati viilud
peakapsa õhukesed viilud, võib ka hiinakapsas olla aga mulle meeldib peakapsas rohkem

Kastmed, mida kasutasin:

Tzatziki kaste retsepti leiab siit
ja
teravamat sorti chilli kaste


Esimeseks asjaks haki kõik komponendid omale valmis, et oleks kiire ja mugav rulle keerata. Soojenda liha. Tortillat ka soojendada mõlemalt poolt kergelt aga pikalt pannile ei tohi jätta, kuna muutub krõbedaks. Võta tortilla pannilt, määri õhukeselt tzatziki kastet, aseta igale tortilla mõõdukalt kapsast, tomatit, kurki, porgandit, sibulat, nüüd lisa kastmed ja kõige peale liha. Keera rulli ja kui rull ei taha hästi koos püsida, keera otsa hõbepaberit.

3 comments:

Pesukaru said...

Sattusin Nami-namist siia, tahtsin küsida, et millisest poest seda kebabiliha otsida oleks mõtet? :) Tahaks ka kodus proovida.

leoola said...

Pesukaru, mina sain need Selverist aga usun, et neid on ka Rimis ja Prismas. Tasub otsida Luha Näpsi karpide juurest

Pesukaru said...

Tänud vastamast, lähen homme otsima! :)